ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Завршен тест из српског/матерњег језика

Ученици осмог разреда полагали су данас, у среду, 23. јуна 2021. године тест из српског, односно матерњег језика.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја до сада није добило повратне информације са терена које би могле указивати на озбиљнија одступања од процедура, али и даље постоји стална комуникација са окружним уписним комисијама, супервизорима и осталим кључним актерима у процесу спровођења завршног испита. 

Излазност на испит из српског, односно матерњег језика, према пристиглим подацима из школских управа  је 98,55 одсто.     

Решења теста из српског, односно матерњег језика, као и Упутство за оцењивање објављени су на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја на https://prosveta.gov.rs/resenja-testa-iz-srpskog-maternjeg-jezika-2/

Ученици, другог дана завршног испита, у четвртак, 24. јуна 2021. године од 9 до 11 часова полажу тест из математике, док ће у петак, 25. јуна 2021. године полагати комбиновани тест .

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе биће објављени 27. јуна,  а коначни 2. јула 2021. године.

Попуњавање листе жеља електронским путем преко портала https://mojasrednjaskola.gov.rs/ je од 26. јуна до 3. јула 2021. године, а попуњавање и предаја листе жеља у основној школи, као и унос у базу података непосредно у основној школи је 3. и 4. јула 2021. године.   

 Објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима је 11. јула 2021. године.

На завршни испит излазе сви ученици осмог разреда, па и они који су полагали пријемни испит за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа,  полазници програма функционалног образовања одраслих, као и ученици који су претходних година завршили осми разред, а до сада нису полагали завршни испит.

Loading