ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Упис у средње школе и ове године електронским путем преко портала Моја средња школа

Све активности везане за завршетак основне школе и упис у средњу школу, и ове године,  обављаће се без подношења иједног папира, путем портала Моја средња школа.

Уместо 7 места које су родитељи до сада морали да посете, од прошле године, једним приступом на порталу Моја средња школа могу да стекну увид у све неопходне резултате и спроведу све кораке за електронски упис детета у средњу школу.

На наведеном порталу родитељи и други законски заступници ће моћи електронским путем, у периоду од 4. до 7. априла 2022. године, прво да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализованa одељења гимназија и уметничких школа. Пријемни испити за ове школе, у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, биће реализовани у средњим школама од 13. до 22. маја 2022. године, а родитељи ће увид у резултате моћи такође да погледају онлајн.

Завршни испит на крају основног образовања, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан од 27. до 29. јуна 2022. године. Родитељи ће такође имати увид у прелиминарне резултате завршног испита на порталу Моја средња школа 1. јула 2022. године. На истом порталу подносиће се и жалбе на резултате завршног испита.

И ове године листа жеља ће моћи да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна до  6. јула 2022. године. Они који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула 2022. године.

На самом крају, родитељи ће 13. јула 2022. године на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Упис у средње школе ће моћи да се обави комплетно електронским путем, користећи наведени портал. Повезивањем са системом здравства први пут је омогућен  и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.

Loading