ЋИРИЛИЦА | LATINICA

UNESCO IITE и SOU: Прикупљање иновативних пракси о дигиталним трансформацијама

УНЕСКО Институт за информационе технологије у образовању (UNESCO IITE) и Шангајски отворени универзитет (SOU) позивају школе, организације за стручно образовање и обуку и универзитете да размењују најбоље праксе о дигиталним трансформацијама везаним за употребу напредних ИКТ у образовању, укључујући вештачку интелигенцију (AI).

Најбоље праксе се прикупљају у оквиру заједничког пројекта UNESCO IITE/SOU на тему „Промовисање изградње ИКТ капацитета и отвореног образовања у доба вештачке интелигенције и дигиталних технологија“. Свеукупна сврха овог пројекта је да подстакне употребу иновативних приступа заснованих на ИКТ у државама чланицама УНЕСКО са посебним фокусом на отворено образовање како би се проширио приступ релевантним могућностима целоживотног учења и побољшао квалитет учења. Збирка најбољих пракси има за циљ да међу наставницима побољша разумевање потенцијала, користи и ограничења вештачке интелигенције и напредних ИТ-а. Иновативне праксе ће бити уопштене у аналитичком извештају, укључујући нове начине рада и трансформативно размишљање и деловање „изван оквира кутије“, обрађене теме, употребљену методологију и могуће канале који се користе за стварање промена у образовању.

Да бисте учествовали у Иницијативи и поделили своје иновативно искуство у коришћењу напредних ИКТ у образовању, попуните образац на следећем ЛИНКУ:

Прикупљене најбоље праксе користиће се за израду аналитичког прегледа који ће бити широко дистрибуиран.

Рок за подношење пријава: 30. јун 2021. године.

 

Loading