ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Укрупњавање норме наставника под лупом

Састанак Радне групе за праћење ангажовања запослених у установама образовања и васпитања одржан је данас у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Састанку су, поред министра просвете, науке и технолошког развоја др Срђана Вербића и представника Министарства присуствовали и представници сва четири репрезентативна синдиката у образовању – Ружица Тодић Брдарић – Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“, Добривоје Марјановић- Унија синдиката просветних радника, Слободан Брајковић – Синдикат просветних радника Србије и Радомир Шојановић из Синдиката образовања Србије.

Министар Вербић је подржао предлоге Радне групе у намери да се поступак ангажовања запослених у установама образовања и васпитања учини ефикаснијим и транспарентним. Од директора школа ће се захтевати да у потпуности поштују одредбе ПКУ што ће бити предмет контроле, како синдиката тако и Министарства.

На састанку је, између осталог, договорено да се упути допис са контакт именима представника синдиката како би представници Министарства из школских управа заједно са синдикатима радили на усмеравању решавања проблема ангажовања запослених у просвети и укрупњавања норме у складу са одредбама Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика и Закона о основама система образовања и васпитања.

Loading