ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Male school teacher standing in an elementary school classroom with a group of school children

У свим школама у Србији од понедељка непосредна настава

Од понедељка,  20. децембра у свим основним и средњим школама у Србији примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у периоду од 9. децембра до 15. децембра 2021. године, број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1071 (0.14%).

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 9 (0.02%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 77 (0.19%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 10 (0.02%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље“,  утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Loading