ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Бањалуци одржан састанак о дигиталној трансформацији друштва

Представници Владе Србије и Владе Републике Српске разговарали су о донацији 500 дигиталних учионица Републици Српској из Србије, која би требало да се реализује од наредне школске године.

Састанку су присуствовали помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Саша Стојановић и саветница министра за дигитализацију Биљана Марић.

Помоћник министра за дигитализацију Саша Стојановић рекао је да је у Србији у прошлој години у пилот фази имплементирано 2.000 дигиталних учионица, док је у овој години планирана имплементација нових 8.000 дигиталних учионица.

Дигиталне учионице нису само опрема, оне подразумевају и одговарајуће техничке предуслове у просторијама, те садржаје и обуку за коришћење тих садржаја у настави, појаснио је Стојановић.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да се разрађују и договарају детаљи споразума о сарадњи Србије и Републике Српске у области дигиталне трансформације друштва, који би требало да води ка што већој технолошкој и економској интеграцији Српске и Србије.

Састанку су присуствовали и министарка просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу у Влади Србије Михаило Јовановић.

Loading