ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Србија направила значајне кораке у области oбразовањa за демократско грађанство и људска права

Република Србија учинила је значајне кораке у области oбразовањa за демократско грађанство и људска права, оцењено је на радном састанаку представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја са представницима Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

На састанку је постигнут договор о интензивнијој сарадњи и наставку рада на унапређивању демократских вредности у образовању  кроз хоризонтално учење, обуке и размену искустава. 

В.д. шефа Одсека за људска и мањинска права у образовању др Снежана Вуковић представила је добру праксу којом је Министарство просвете, науке и технолошког развоја укључило децу и ученике мигранте и тражиоце азила у систем образовања и васпитања и нагласила важност промовисања демократских компетенција у друштву.

Представници Амбасаде САД изнели су низ предлога нових програма у области образовања.

Састанку су присуствовали представници Завода за унапређење образовања и васпитања, саветник за медије и културу при амбасади САД Тимоти Стендарт, аташе за културу Мајкл Брук, као и Душица Миливојевић и  Драгана Обраговић  задужене за област културе. 

Loading