ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак министра Младена Шарчевића са делегацијом Израела

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић одржао је састанак са амбасадорком Израела Алоном Фишер-Кам (Alona Fiser-Kam) и бившим министром просвете у тој земљи Шаи Пирон (Sai Piron). Министар је овом приликом изјавио да се у Србији уводи дигитализација од најранијег узраста, да је извоз ИТ сектора веома заступљен као и да се много улаже у технолошке паркове.

Желимо да у наредном периоду унапредимо сарадњу између наших земаља и врло нам је интересатно отварање школа за директоре и њихов даљи развој. Ми форсирамо у нашој земљи математику, ИТ, језике, али и уметничке школе, истакао је министар Шарчевић.

Шаи Перон изразио је жељу за разменом студената у година пред нама, али и подсетио да они у последње време много полажу у учење ,,изван кутије,, како у средњој школи тако и на факултетима. Делегације су се сложиле да је потребно улагање у развој инклузивног образовања.

Састанку су присуствовали проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, доц. др Бојан Тубић, помоћник министра за високо образовање, др Сашa Лазовић, помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем.

Loading