ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Распоред полагања пријемних испита за упис у специјализоване средње школе и одељења

Централизовано онлајн пријављивање ученика за пријемне испите  за упис у специјализоване гимназије и уметничке школе, осим за спортска одељења за школску 2020/2021. године почиње у понедељак, 18. маја и траје до четвртка, 21. маја 2020. године, од 8 до 20 часова.

 Пријава и предаја документације за Спортску гимназију у Београду и у школама које имају одељења ученика са посебним способностима за спорт биће 8. и 9. јуна 2020 године, од 8 до 16 часова.

Пријемни испити за одељења у школама у којима се део наставе остварује на страном језику биће одржани 8. и 9. јуна у 10 часова.

Пријемни испит у Математичкој гимназији у Београду и математичким одељењима у школама у Србији одржаће се у уторак, 9. јуна у 10 часова.

Пријемни испити у балетским школама биће од  недеље, 7. до 9. јуна у 10 часова.

Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику и ученици са посебним способностима за физику полагаће пријемни испит у среду, 10. јуна од 10 до 12 (рачунарство и математика) и од 14 до 16 часова (физика).

Истог дана, у 12 часова одржава се и пријемни испит за ученике са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за историју и географију биће одржан у четвртак, 11. јуна. Од 10 до 12 часова полагаће се историја, док ће се од 14 до 16 часова полагати географија.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за биологију и хемију ће бити у петак, 12. јуна, биологија од 10 до 12 часова, а хемија од 14 до 16 часова.

У петак, 12. јуна и суботу 13. јуна са почетком у 10 часова биће одржани пријемни испити у филолошким гимназијама и филолошким одељењима.

Пријемни испит у музичким школама биће од 12. до 14. јуна са почетком у 8 часова. У уметничким школама ликовне области, пријемни испити биће одржани од петка, 12. јуна до недеље, 14. јуна са почетком од 8 часова.

Прелиминарни резултати пријемних испита биће објављени до уторка 16, јуна. Ученици ће моћи да поднесу евентуалне жалбе на резултате пријемних испита истог дана од 10 до 16 часова.

Кончани резултати пријемног испита у математичким, филолошким, одељењима за физику, биологију и хемију, рачунарство и информатику и за одељења у школама у којима се део наставе остварује на страном језику биће објављени до среде, 17. јуна.

Провера склоности за упис ученика у 7. разреду за програм основног образовања ученика обдарених за математику је у суботу, 27. јуна у 10 часова, као и провера компетенција за двојезичну наставу основног образовања.

Додатне информације на https://prosveta.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/

Loading