ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја учесници тренинга за вршњачке едукаторе ,,Млади против мржње“

У оквиру пројекту Млади против мржње  у понедељак, 12. фебруара у Београду почео је тренинг за вршњачке едукаторе у оквиру којих су организована предавања, радионице, као и дискусије са представницима релевантних институција.

Међу гостима биле су и Ирена Мучибабић и Миља Кривокућа из Групе за образовање мањина, социјалну инклузију и заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја које су том приликом упознале младе едукаторе са активностима које се реализују како би се спречили сви облици насиља.

Указано је и на важност укључивања свих, не само младих у превенцију насиља и заштити од њега, али и заустављању ситуација које су небезбедне и насилне.

Дискусија са будућим вршњачким едукаторима отворила је низ тема које значајно утичу и на превенцију насиља као што су: васпитни стилови родитеља, компетенције просветних радника, вештине родитељства, сарадња школе и породице, значај укључивања других система у појединим ситуацијама, вршњачка подршка, емпатија и алтруизам.

Тренинг су организовали Министарство спорта и омладине у сарадњи са Кровном организацијом младих Србије уз подршку ОЕБС-а и Media diversity instituta.

Пројекат Млади против мржње подржала је мисија ОЕБС у Србији кроз пројекат ,,Борба против насилног екстремизма у Србији-рано упозоравање и превенција“.

Loading