ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Повећати број одељења информатичког смера у гимназијама

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градоначелник Кикинде Павле Марков разговарали су данас о приоритетима развоја образовања.  Говорећи о плану уписа у средње школе, министар  Шарчевић је нагласио  да је потребно повећати број одељења информатичког смера у гимназијама, јер је одавно јасно да је ИТ сектор сигуран сектор за запошљавање. Захваливши министру на посети, градоначеник Марков је рекао да је на основу онога што је Министарство покренуло  последњих месеци јасно да се ствари у образовању мењају  набоље.

Током посете Кикинди, министар је присуствовао конференцији психолога и том приликом истакао да ће Центри за стручно усавршавање бити носиоци обука запослених у просвети, а те обуке ће за резултат имати много компетентније директоре, наставнике и сараднике. Шарчевић је затим  Градоначелник посетио Гимназију ”Душан Васиљев”, а затим и Основну школу ”Васа Стајић” у Мокрину. Након обиласка основне школе министар је истако да је реч о веома успешној школи, која, упркос томе што је сеоска  има веома развијен информатички и роботички део наставе, и изразио уверење да ће постати део пројекта Е-просвета.

О планираним изменама у области образовања у наредном периоду министар је упознао Актив директора  предшколских установа, основних и средњих школа Северно банатског округа.

 

Loading