ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почиње пријављивање за бесплатне уџбенике

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавестило је све основне школе у Србији да ће у оквиру Пројекта „Бесплатни уџбеници“ обезбедити бесплатне уџбенике за један део ученичке популације. За овај пројекат намењено је 600 милиона динара из Буџета Републике Србије.

Уџбенике ће добити ученици свих разреда основне школе, а прелиминарна расподела обавиће се у зависности од разреда и материјалног статуса ученика, по следећем плану:

У наредном периоду, учитељи и разредне старешине дистрибуираће родитељима и старатељима обрасце које треба да попуне за потребу добијање бесплатних уџбеника. Учитељи и разредне старешине обраћаће пажњу да ли су се пријавили родитељи или старатељи из социјално угрожених породица.

У овом тренутку пријављују се ученици који ће у септембру 2015. године похађати наставу од другог до осног разреда, док ће за будуће прваке пријављивање бити обављено током уписа.

Рок за пријаву  је 13. март 2015. године. Након тога, формиране листе школе ће достављати Министарству до 18. марта.

Министарство ће након тога на основу рангирања по вредности укупних еквивалентних примања по члану домаћинства (OECDмодификована скала) обавестити школе који су ученици остварили право на бесплатне уџбенике, и до ког износа.

Након тога, родитељи ће уз стручну помоћ наставника битари уџбенике у оквиру одобреног износа. Уџбеници ће кроз јавну набавку бити обезбеђени и дистрибуирани до школа.

ПРЕУЗМИТЕ:

Пријава за бесплатне уџбенике коју попуњавају родитељи

Табела коју попуњавају школе

Loading