ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почели Еразмус+ Информативни дани

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић  истакао је данас да је за Републику Србију веома значајно  учешће у Еразмус+ програму, једном од највећих програма ЕУ који финансира пројекте мобилности и сарадње у области образовања, обука младих и спорта.

Министар Ружић је поводом почетка Еразмус плус инфо дана подсетио и да је недавно између Републике Србије и Европске комисије потписан Споразум о учешћу Србије у Еразмус+ програму чиме је установама и организацијама из Србије омогућен наставак пуноправног учешћа у овом програму у улози координатора или партнера на пројектима.

Он је додао да се тиме пружају једнаке могућности Републици Србији и државама чланицама ЕУ када је реч о учешћу у овом програму.          Министар је  рекао да је овај програм има веома значајану улогу у професионалном усавршавању младих из Србије.

Еразмус+ информативни дани у организацији Фондације Темпус који се одржавају до 10. децембра прилика су да се сви заинтресовани  упознају са могућностима за финансирање пројеката у области образовања, рада са младима и спорту.

Шеф делегације Европске уније у Србији Емануел Жиофре истакао је значај Еразмус+ програма и навео да је то један од најуспешнијих програма Европске уније и да је последње три деценије, обухватио више од 10 милиона људи из више од 33 државе укључујући и Србију.

Програм Еразмус+ утицао је на животе милиона људи широм Европе. Само у Србији, више од 16.000 младих, студената и запослених у образовању је добило могућност професионалног усавршавања у земљама ЕУ у последњих седам година. Србија је у претходном периоду учествовала у више од 4000 пројеката“, додао је амбасадор Жиофре.

Еразмус+ омогућава установама и организацијама да значајно унапреде професионални развој својих запослених. Преко пројеката које финансира Еразмус+, осим студената и запослених у образовању и ученици основних и средњих школа, млади, као и полазници обука у образовању одраслих, имају могућност да одлазе на размену у земље ЕУ. Институције из Србије добијају преко овог програма средства за пројекте који подржавају развој, размену и примену иновативних пракси.

О могућностима за учешће у овом програму сви заинтересовани могу се информисати на https://erasmusplus.rs/erazmus-nedelja-decembar-2021/.

Loading