ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Сајам образовања и наставних средстава

Под слоганом „Образована Србија, успешна Србија“ данас је у Београду отворен Сајам образовања и наставних средстава.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Анамарија Вичек истакла је да је овај сајам прилика за све који су на било који начин укључени у процес образовања да представе свој рад и резултате.

Она је навела да ће ученици и наставници имати прилику да предлоге и сугестије када је реч о процесу образовања убаце у посебну кутију на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја чији је овогодишњи слоган „Школа какву желим“.

Вичек је навела да је у Србији у току реформа целокупног процеса образовања почев од предшколског до универзитетског.

Драго ми је да се Сајам образовања и наставних средстава организује у исто време када и Међународни сајам књига. Веома је важно да у времену дигитализације и нових технологија не заборавимо на значај књига, рекла је она.

На Сајму образовања и наставних средстава до 27. октобра биће представљени новитети у образовању и савремена наставна средства.

Програмским концептом сајма обухваћени су сви сегменти образовног система тако да ће посетиоци моћи да се упознају са понудом програма образовних институција и установа различитих нивоа и струка, савременим наставним средствима, уџбеницима и осталим едукативним издањима, дидактичким средствима и играма који подстичу креативност и моторику.

Део излагачког програма чиниће и сегменти о професионалној оријентацији, предузетништву, подстицају на образовање, доживотном учењу, трансферу знања, инклузивном образовању, неговању талената, међународној сарадњи.

Сајам образовања одржава се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и прати актуелности и иновације у политици образовања и државној стратегији.

Loading