ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Центар за развој каријере у Косовској Митровици

Центар за развој каријере на Факултету техничких наука у Косовској Митровици свечано је отворен данас, а у њему је место нашло 15 младих ИТ стручњака, одакле ће као програмери радити за највеће ИТ компаније.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, који је пресекао врпцу на новом кабинету са 15 радних јединица, истакао је да ће се тај, како га је назвао, мини технолошки парк, развити у наредном периоду. Додао је и да је  у плану за следећу годину да се кабинет са 15 радних јединица прошири за више од 500 квадрата, као и да се укупна квота за ИТ студије за Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици повећа.

Шарчевић је нагласио да има још много посла како би се подигао квалитет рада у високошколским установама, не само на подручју Косовске Митровице, него и на подручју других универзитета .

Нови закони су усвојени и мислим да ћемо имати много бољу везу послодаваца, привреде, младих људи и некога ко ће имати процес дуалног модела и на високом образовању, рекао је Шарчевић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, који је такође присуствовао свечаном отварању, рекао је да је велики и важан дан за Косовску Митровицу, која постаје град науке, технологије и ИТ.

Данас је 15 младих људи нашло радно место, где ће као програмери рушити границе и баријере које су им вештачки наметнуте. Ми ћемо наставити да подржавамо те пројекте, заједно са Министарством просвете, Скупштином града Београда, који су помогли овај ИТ центар са 15 младих људи, који су пронашли посао, да за кратко време заживи, рекао је Ђурић.

Након свечаног отварања Центра за развој каријере, министар Шарчевић и директор Канцеларије за КиМ Ђурић обишли су и недавно изграђену Студентску поликлинику при Студентском центру „Приштина“.

Loading