ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Онлајн Конференција астронома Србије одржава се од 13 до 17. октобра

Конференција астронома Србије (19. Serbian astronomical conference) која окупља  научнике из астрономије и сродних области из земље и иностранства. отворена је у уторак, 13. октобра 2020. године у свечаној сали Српске академије наука и уметности (САНУ).

Отварању конференције присуствовали су помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за међународну сарадњу и европске интеграције др Александар Јовић, генерални секретар САНУ академик Зоран Кнежевић и декан Математичког факултета Универзитета у Београду проф. др Зоран Ракић.

Отварајући конференцију Јовић је истакао да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја у претходне две године уложило велике напоре да обезбеди још здравији и ефикаснији правни оквир и финансијске инструменте за подршку науци и истраживању у Србији, као и да ће овакве активности, које спајају научнике из Србије и дијаспоре, увек имати подршку Министарства.

Конференција астронома Србије је национална конференција са међународним учешћем.

Конференција се одржава онлајн од 13. до 17. октобра 2020. године. Поред српских астронома, у раду конференције учествује и велики број научника из дијаспоре, као и из Кине, Уједињеног Краљевства, САД, Украјине, Португала, Канаде, Аустралије, Пољске.

 

Loading