ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одобрени пројекти са Словенијом за период 2018-2019

На основу Споразума о научној и технолошкој сарадњи између Савезне владе Савезне Републике Југославије и Владе Републике Словеније, потписаног 31. маја 2002. године у Љубљани, 30. маја 2018. године је одржано девето заседање Мешовите комисије за научну и технолошку сарадњу између Републике Србије и Републике Словеније.

Делегацију Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије предводио је в.д. помоћник министра проф. др Виктор Недовић, а словеначку делегацију господин Тит Неубауер, шеф Службе за међународну сарадњу и европске послове у Министарству за образовање, науку и спорт Републике Словеније.

Делегације су размениле информације о делатностима у области науке и технологије у свакој од држава, о укључивању у међународне програме и пројекте, пре свега о активностима у Хоризонту 2020, COST-у, CERN-у, имплементацији Европске стратегије за дунавски регион, другим програмима ЕУ, као и о активностима везаним за доношење односно имплементацију Стратегије паметне специјализације. Такође, делегације су размениле информације о националним и међународним приоритетима на подручју науке.

На састанку је извршен избор научних пројеката који су пријављени у оквиру деветог позива. Мешовита комисија је за период 2018-2019. годину усвојила 55 пројеката према њиховом научном квалитету и приоритетима билатералне научне сарадње између две земље. Протокол са Деветог заседања Мешовите комисије за научну и технолошку сарадњу између Републике Србије и Републике Словеније можете да погледате овде, а листу одобрених пројеката овде.

Loading