ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука за школе учеснице пројекта „Прекогранична интеркултурална сарадња“

У оквиру планираних активности пројекта „Прекогранична интеркултурална сарадња образовних институција Републике Хрватске и Републике Србије“ реализована је прва тродневна обука  за школе учеснице. Обука је реализована у Каранцу од 27.10.-29.10.2017. године.

Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја  реализацију обуке су испратили Биљана Лајовић, Ксенија Лишћевић и Миља Кривокућа. Учеснике су посетили и представници Министарства знаности и образовања Републике Хрватске, господин Момир Карин помоћник министра и гђа Ивана Пилко Чунчић.  

Школе учеснице у пројекту су: ОШ “Јулија Бенешића“ (Илок), ОШ „Матија Губец“ (Таванкут), Гимназија „Светозар Марковић“ (Суботица), Прва средња школа ( Бели Манастир).

Учесници семинара су били директори школа, стручни сарадници и наставници. Реализатори обуке су били Нансен дијалог центар Осијек и Нансен дијалог центар Србија. Током обуке учесници су проширили  знања и развијали вештине из области решавања сукоба, преговарања, међуетничког дијалога и уважавања различитости које могу да примене у оквиру програма превенције насиља у својим школама.

Loading