ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука за директоре предшколских установа

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ наставило активности за унапређивање компетенција директора предшколских установа.

После креиране обуке за директоре , чији је циљ јачање њихових професионалних компетенција, као и обуке за тренере/водитеље, припремљени су материјали, формиране групе, одређени водитељи и логистичка подршка. Међутим, због епидемиолошке ситуације, обуке које су првобитно биле заказане за март су одложене. Оне су одржане након укидања ванредног стања и побољшања епидемиолошке ситуације, а директори јавних предшколских установа који су обуке похађали подељени су у пет група.

Прва два дана интерактивне обуке за директоре у циљу њихове припреме за полагање испита за лиценцу реализована су у Образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу у два термина: од 18. до 19. јуна 2020. године ( за две групе) и од 23 до 24. јуна. 2020. године (за 3 групе).

Директори су изразили задовољство обуком, њеним садржајем, али и могућношћу да је похађају без надонаде.

У анкети о начину похађања другог дела обуке, највећи број директора се определио за обуке уживо. Обуке су од 3. до 4. септембра 2020. године реализоване у Нишу, а од 7. до 8. септембра 2020. године у Крагујевцу, Зрењанину и Београду.

Након овога директорима преостаје још девет дана онлајн обуке која је постављена на сајт Завода за унапређење образовања и васпитања, а која ће им бити доступна од 14. септембра 2020 године. 

За оне директоре предшколских установа који су се определили да други део обуке похађају онлајн ,  програм обуке ће бити пребачен у тај формат.

Loading