ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Објављени резултати К О Н К У Р С А за суфинансирање билатералних пројеката између Републике Србије и Републике Белорусије за период 2020-21

На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Републике Белорусије, у Београду је 2. децембра 2019. године одржано Девето заседање Мешовите српско-белоруске комисије за научно-техничку сарадњу.

Делегацију Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије предводио  је министар Младен Шарчевић, а белоруску делегацију, Александар Шумилин,  председник Државног комитета  за науку и технологију Републике Белорусије.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Протокол са Деветог заседања Мешовите српско-белоруске комисије као и програм реализације за 2020-21. год.

Мешовита комисија је констатовала да је на Јавни позив за суфинансирање заједничких научноистраживачких пројеката између Републике Србије и Републике Белорусије за 2020/2021. годину пријавиљено 19 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, укупно је за реализацију изабрано 10 пројеката у трајању од две године, почев од 1. јануара 2020. Обе стране ће финансирати пројекте према сопственим моделима у националној валути,  неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци усвојених пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

Loading