ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Објављена публикација „Национални модел дуалног образовања – пут у будућност Србије“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је публикацију  „Национални модел дуалног образовања – пут у будућност Србије“ која представља значајан материјал у информисању ученика при одабиру будућег занимања.

 Публикација која је објављена у електронској форми за време ванредног стања садржи преглед развоја дуалног образовања у протекле четири године, законодавну регулативу, предности овог модела и начин реализације наставе, као и водич кроз дуално образовање за ученике, родитеље и компаније. У публикацији је објављен и преглед резултата у области дуалног образовања које је Република Србија остварила уз подршку аустријске, немачке и швајцарске Владе.

Изјаве подршке у публикацији су дали министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, председавајућа Катедре за образовне системе швајцарског Федералног института технологија (ЕТХ) Урсула Ренолд, извршни члан одбора и шеф сектора за услуге, дуално образовање и комуникације Немачко-српска привредна комора Мартин Кнап, специјалиста за стручно образовање и социјалну инклузију Лида Кита и Мелина Шнајдер из Аустријске федералне привредне коморе.

Публикација чији је приређивач помоћник министра Габријела Грујић израђена је под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Публикацију можете преузети на следећем линку: https://prosveta.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/Nacionalni-model-dualnog-obrazovanja-za-odobrenje-za-stampu1.pdf

Loading