ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Објављен позив за укључивање 100 талентованих младих истраживача у научноистраживачке пројекте

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је данас позив за учешће 100 талентованих младих истраживача у научноистраживачким пројектима  које реализују акредитоване научноистраживачке организације у текућем циклусу истраживања.

Право да учествују на позиву имају истраживачи који су први пут уписали докторске студије у школској 2018/2019 години, а позив ће бити отворен до 14. децембра.

Овим позивом, као и претходним Влада Републике Србије и ресорно Министарство шаљу јасну поруку да желе да најбољи млади истраживачи остану у Србији и постижу запажене резултате у својој земљи.

Након осам година у којима није било сличних позива Министарство просвете, науке и технолошког развоја је 1. марта објавило Позив за талентованe младе истраживаче  – студенте докторских академских студија за учешће на научноистраживачким пројектима.  Право да се пријаве имали су докторанди чија је   просечна оцена на претходним нивоима студија била најмање девет, док је други услов био да кандидат нема више од 30 година (рођени 1988. године или касније).

Дефинисањем оваквих услова циљ је да се постигне изврсност, односно да се у систем финансирања укључе најбољи млади истраживачи.

До сада се, по овом позиву, на пројекте које финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја, укључило више од 840 нових истраживача, а процес укључивања је и даље у току, због сложене процедуре избора у звања. 

Loading