ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставља се кампања „На путу за безбедност деце у саобраћају“

Кампања На путу за безбедност деце у саобраћају“ биће настављена у 54 школе и обухватити око 5.500 ученика првог и другог разреда основне школе.

Деца у том програму уче о сопственој безбедности у саобраћају током једног школског часа, кроз визуелне демонстрације, картице са питањима, уз роботе маскоте и нтерактивне игре на таблету, истакнуто је данас приликом представљања наставка кампање коју спроводи француска компанија „Тотал Србија“,

На промоцији  у Амбасади Француске у Београду помоћница министра просвете науке и технолошког развоја за предшколско и основно образовање Весна Недељковић рекла је да је посебан квалитет овог пројекта употреба различитих наставних средстава прилагођених узрасту ученика, нарочито савремене образовне технологије, што додатно доприноси трајности, функционалности и применљивости усвојених знања.

Стварање услова за безбедно одрастање један је од приоритета образовних установа и Министарства просвете, казала је она.

 Недељковић је  рекла и да се школе у којима се пројекат спроводи налазе у најугроженијим општинама и општинама високог ризика према подацима Агенције за безбедност саобраћаја и да се нада да ће пројекат допринети развоју свести ученика о сопственој безбедности.

Амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони рекао је да је се Тотал група заложила за образовање најмлађих у саобраћају и то преко савремених средстава која су деци забавна, како би их научила да се понашају у саобраћају.

За нас је важно да мотивишемо велике компаније на друштвену одговорност, рекао је Мондолони.

Генерална директорка компаније „Тотал Србија“ Амила Аћан Кахвечиоглу рекла је да је кампања усмерена на децу не само зато што су најугроженији учесници у саобраћају, већ и зато што верују да ће кроз едукацију израсти у савесне учеснике у саобраћају.

Loading