ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Продужен рок за пријаве: Наградни конкурс за школске програмерске тимове

Министарство просвете, науке и технолошког развојa (МПНТР), у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, расписује наградни конкурс под називом „Визуелизација отворених података МПНТР“. На конкурс се могу пријавити школски програмерски тимови из средњих школа у Републици Србији, предвoђени ментором/ком из своје школе (наставник, стручни сарадник или директор школе).

Пријава је могућа путем портала којем можете приступити ОВДЕ

Циљ конкурса је да се кроз такмичење повећа интересовање ученица и ученика за програмирањем, да се подстакну средње школе да развијају рад са заинтересованим ученицама и ученицима, као и да се у исто време промовише концепт отворених података.

 

Задатак школских тимова је да до 12. маја 2016. године – РОК ЗА СЛАЊЕ ПРИЈАВА ЈЕ ПРОДУЖЕН ДО 31. маја направе визуелизацију неког од сетова података (или комбинације сетова података) из информационог система МПНТР доступних на порталу отворених података МПНТР. Визуелизација мора да буде прецизна визуелна интерпретација сетова података и њихових међусобних веза и да носи поруку од интереса грађанима Србије или стручњацима из неког поља – нпр. да даје визуелизацију цена студијских програма доступних на државним високошколским установама у Републици Србији или преглед годишњег финансирања научно-истраживачких пројеката по програмима.

Преузмите цео ТЕКСТ КОНКУРСА 

Званичан хаштаг: #ja_programiram #uključise
Фејсбук група: https://goo.gl/anFkhb

МПНТР у оквиру Конкурсне документације обезбеђује описе доступних база и кратке материјале за тимове о приступу проблему визуелизације и доступним програмерским алатима, који су намењени ученицима и наставницима који имају искуства у програмирању.

Тимови ученика/ца из средњих школа Републике Србије, предвођени ментором/аком (наставник, директор или стручни сарадники). Тим могу да чине и ученици/це различитих школа, под условом да је за координацију учешћа ученика/ца из сваке школе задужен бар по један наставник, директор или стручни сарадник. Тим има најмање једног ученика/цу (који/а чини тим са ментором/ком), а највише 5 ученика/ца. Конкурсом се посебно подстиче учешће ученица у раду програмерског тима.

Loading