ЋИРИЛИЦА | LATINICA

МПНТР на Сајму образовања и наставних средстава: „ПРИЧЕ О УСПЕШНИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА – примери добре праксе“

У четвртак, 27. октобра 2016. године на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја у Хали 2Б Београдског сајма, посетиоцима Сајма образовања и наставних средстава обратило се десет основних школа које су понеле „титулу успешних“ на нивоу целе Србије: ОШ „Бубањски хероји“ из Ниша, ОШ „8. октобар“ из Власотинца, ОШ „Слободан Секулић“ из Ужица, ОШ „Бане Миленковић“ из Новог Села (Врњачка Бања), ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ из Крагујевца, ОШ „Соња Маринковић“ из Новог Сада, ОШ „Бранко Радичевић“ из Панчева, ОШ „Симеон Араницки“ из Старе Пазове, ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока и ОШ „Ћирило и Методије“ из Београда.

Као резултат пројекта „3П – Препознај, промовиши и прошири“, реализованог у сарадњи са Уницефом, Институтом за психологију, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, поменуте школе препознате су као позитивни примери школa, које су самостално развиле добре праксе и моделе образовања. Представници сваке од школа, међу којима су били ученици, наставници, стручни сарадници и директори, присутнима су кроз сценски наступ, песму и плес, презентације, слике, кратке филмове и штампани материјал, представиле свој модел успеха и планове за даљи развој и унапређивање рада школе. Као наставак својих активности, ове школе делиће своја искуства са другим школама као део пројекта SHARE, који за циљ има унапређење квалитета рада школа путем хоризонталног учења. 

Помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић је уручила школама похвале Министарства за успешан рад и унапређивање образовања. Присутнима су се обратили и Александар Бауцал, идејни творац 3П пројекта и Гордана Чапрић, заменица директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања. 

Loading