ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић обишао Средњу школу „Никола Тесла“ у Бољевцу

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас у Бољевцу Средњу школу „Никола Тесла“ чији су ученици укључени у систем дуалног образовања, као и предузеће ФПМ Агромеханика, где ђаци имају прилику да стекну практична знања.

Министар је током разговара са председником општине Бољевац Небојшом Марјановићем и директором школе Иваном Милутиновићем рекао да је јако важно што је у Бољевцу заживео дуални модел образовања и најавио увођење 14 нових дуалних профила у образовни систем Србије. Он је рекао да се за наредну годину планира увођење дуалних профила у угоститељству и туризму, јер у тој општини постоје капацитети за то.

Према његовим речима, увођење дуалног образовања могуће је у различитим областима, а у средњим стручним школама ученици би требало да буду оспособљени за рад по завршетку школовања.

Председник општине Бољевац  рекао је да фабрика Агромеханика препознаје значај школовања кадрова који су управо потребни овој фабрици, истичући да је то добар пример дуалног образовања.  Он је изразио наду да ће у и наредној години у Средњој школи „Никола Тесла“  бити школовани кадрови потребни овој фабрици.

Loading