ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар просвете Младен Шарчевић честитао Дан студената

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић честитао је данас Дан студената и поручио да Србија унапређује и побољшава свој образовни систем на свим нивоима, почев од предшколског до високог образовања.

Гледамо да школујемо људе за оно што је потребно Србији, како би остали у Србији и у њој радили успешно. Идемо ка новим технологијама и да повежемо студенте са послодавцима. Ако то урадимо више ће вас остати у земљи. Тако да нам је тај циљ приоритетан, рекао је Шарчевић у Дому Народне Скупштине на Свечаној академији поводом Дана студената.

Он је навео и да су у припреми и нови закони у области науке, као и закон о финансирању високог образовања који ће допринети, између осталог, и да школовање буде јефтиније.

Према његовим речима, веома је важно да се промени и Закон о ученичком и студентском стандарду, како би се омогућило стипендирање школовања за дефицитарна занимања.

Мислим да ће српско образовање бити квалитетније него до сада, казао је Шарчевић.

Председник Студентске конференције академије струковних студија Немања Срејић рекао је да неопходна „еволуција образовног система“ која ће се спроводити постепено и прилагођавати изазовима савременог живота.

Наша мисија је да Србију учинимо земљом знања, постепеним малим али упорним корацима да заједно трансформишемо наше образовање, казао је он честитајући колегама Дан  студената.

Учесницима скупа обратио се и потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић. Академији су присуствовали и представници Националног савета за високо образовање и студенти.

Loading