ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Младен Шарчевић посетио школе у Пландишту и Сечњу

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ у Пландишту и средњу школу ,,Вук Караџић,, у Сечњу.

Посебно се радујем што се види да је школа реновирана и опремљена као и школе у неким другим срединама попут Београда или Новог Сада. Водимо бригу о опремању библиотека, кабинета, обуци наставника да комплетно образовање буде на високом нивоу, рекао је Шарчевић током обиласка ОШ у Пландишту.

Најавио је да ће у наредном периоду ставити акценат на осавремењавање кабинета за биологију, хемију и физику. Министар је обишао кабинет за информатику, салу за физичко и кухињу, након чега је дао интервју за школски лист ,,Зујалица,,.

У оквиру средње школе у Сечњу ,,Вук Караџић,, налази се општа гимназија, као и смер аутомеханичар и техничар грејне и расхладне технике. Министар је посетио радионицу, библиотеку, салу за физичко, а потом разговарао са запосленима и ученицима.

Младен Шарчевић је истако да у срединама као што је Сечањ је потребно да буде флексиблиније образовање.

Не можете из године у годину форсирати исте смерове, јер се тржиште засити и долази до депопулације и гашења одељења. С друге стране не могу се деца школовати само за непроизводна занимања, јер неће имати запослење. Мислим да морамо да се позабавимо захтевима тржишта. Изузетно ми је драго што развијате ученичко задругарство, истакао је министар Младен Шарчевић током боравка у Сечњу.

 

Loading