ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Микропајтон за микробит – приручник за пројектну наставу у седмом и осмом разреду

У оквиру пројекта „Школе за 21. век “,  фондација „Петља“ израдила је приручник Микропајтон за микробит који је намењен реализацији пројектне наставе у седмом и осмом разреду основне школе.

Приручник се ослања на примену Микропајтона за управљање микробит уређајем и  садржи детаљно објашњене примере различите тежине за израду пројеката које ученици могу да израде заједно са наставницима. Уз примере пројеката дати су и додатни ресурси намењени ученицима који желе даље да истражују и осмисле своје самосталне пројекте и искажу креативност у употреби микробит уређаја. 

Поред овог приручника, за наставнике информатике и рачунарства  биће организована и дводневна онлајн обука за употребу микробита у пројектној настави у седмом и осмом разреду, о чему ће наставници бити накнадно обавештени. Обука је акредитована у трајању од 16 сати.

Пројекат „Школе за 21 век“ у који су укључене све основне школе у Републици Србији, партрнерски спроводе Британски савет и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а финансира Влада Велике Британије.

Loading