ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Караван „Дух младости“ у Ивањици

Промоција дуалног и предузетничког образовања настављена је у општини Ивањица. Отварању манифестације Караван „Дух младости“ присуствовао је руководилац групе за средње стручно образовање Радован Живковић. Он је истакао да је циљ промена у образовном систему боља будућност  младих.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је започело неколико крупних промена у образовном систему. Прва се тиче промоције дуалног образовања као осавремењавања средњег стручног образовања, што је лајт мотив овог Каравана . Затим сазнавање о томе како бити предузетан и како сазнањем које имамо учинити нешто боље за себе и своју околину. Поред тога спремамо и озбиљне реформе основног образовања, пре свега у информатици, истакао је Живковић.

Манифестацију је отворио заменик председника општине Момчило Митровић који је изразио задовољство што је Караван на свом путу изабрао Ивањицу као једну од 35 локалних самоуправа.

Локална самоуправа Ивањица већ је учинила неке конкретне потезе у вези дуалног образовања. Похвалио бих компанију „Матис Груп“ које је проширила деловање на више средњих школа у региону и тако омогућила ученицима бољу праксу, рекао је Митровић.

У име омладинске организације „Spirit of youth“ посетиоцима се обратила генерални секретар Татјана Матијевић која је изазила захвалност Министарству просвете, науке и технолошког развоја што су подржали овај пројекат, као и младим људима који су учествовали у организацији  Каравана.

У оквиру манифестације одржана је и панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања на којој су посетиоци могли да добију одговоре на сва питања.

Најмлађи су имали прилику да се опробају у баскету 3х3, малом фудбалу, квизу знања, као и да учествују у акцији „Згиб зона“, у којој град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи.

Loading