ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„EIT Awareness Day in Serbia“

Министартсво просвете, науке и технолошког развоја и Европски институт за иновације и технологије Европске комисије, у сарадњи са Фондом за иновациону делатност и Привредном комором Србије органзовали су данас у Београду „EIT Awareness Day in Serbia“.

Отварајући догађај, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  подсетио је да повезујући у свом раду пословање, образовање и истраживање, Европски институт за иновације и технологије ствара динамична међународна партнерства позната као „Заједнице знања и иновација“.

Крајњи циљ је развијање иновативних производа и услуга, оснивање нових компанија, оспособљавање нове генерације предузетника, рекао је министар и истакао да се мисија Инситута подудара са мисијом Владе Републике Србије и Министарства.

Са својом јединственом улогом у промовисању иновација, образовања и предузетништва, успостављање сарадње са Институтом допринеће развоју иновационог екосистема Србије на начин да су знање и средства Европске уније на располагању домаћим, иновативним предузетницима. Србија има иновациони потенцијал и уверен сам да може постати регионални лидер у том процесу и значајно допринети развоју нових иновативних производа и технологија у Европи, рекао је Шарчевић.

Loading