ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Делегација Охаја у посети Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са градоначелницом Јужног Јукленда (Охајо, САД) Џорџин Вело (Georgine Welo) о могућностима сарадње у области образовања.

Министар Шарчевић истакао је на састанку да Србија последњих неколико година ради интензивну реформу образовања, као и да се посебна пажња придаје повезивању високог образовања и привреде.

Имамо доста почетних успеха и реформе се одвијају брзо, рекао је Шарчевић. Он је, такође, упознао саговорнике са резултатима које Србија постиже у области науке.

На састанку је истакнуто да се у Охају образовању придаје велики значај и да Охајо има више од 200 акредитованих колеџа и института, као и да постоји јака веза између високог образовања и бизниса.

Чланови делегације навели су и да Србија има изузетну сарадњу са Националном гардом Охаја, али да постоји интересовање да се сарадња прошири и на област образовања, пољопривреду и туризам.

Ми радимо са Националном гардом Охаја врло блиско на овој врсти партнерства. Мој превасходни разлог посете је да сазнам како наше партнерство може бити изграђено, казала је градоначелница Јужног Јукленда Џорџин Вело.

Loading