ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја у студијској посети Финској

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са министрком образовања и културе Републике Финске Ли Андерсон.

Састанку су присуствовали и генерални директор Одељења за опште средњошколско образовање и стручно образовање и обуку Мика Тамилехто (Mr Mika Tammilehto) и виши саветник министра из Одељење за високо образовање и научну политику Томи Халонен (Mr Tomi Halonen) .

Током разговора било је речи о наставку сарадње Републике Србије и Републике Финске, али и о искуствима Финске у вези досадашње реформе општег и средњег стручног образовања, курикулуму по коме се ради у различитим типовима гимназија, финансирању високог образовања и иницијалном образовању наставника.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије током студијског боравка у Финској састали су се и са представницима Финске националне агенције за образовање и посетили више образовних институција.

Наиме, један од приоритета Министарства просвете, науке и технолошког развоја је рад на новој Стратегији развоја образовања до 2030. године и у том процесу важно је узети у обзир, искуства других држава.

Делегација је током боравка у Финској обишла Средњу школу Брандо,  Средњу школа Макеланрине, која је једна од 13 спортских школа у тој земљи.

У делегацији из Србије била је и директорка ТЕМПУС кнцеалрије Марија Филиповић Ожеговић.

 

Loading