ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић обишао школе у Сенти и Сомбору

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић боравио је данас у посети Сенти и Сомбору, где је обишао неколико образовних установа и разговарао са челницима локаланих самуправа о улагању у образовање.

Министар Ружић се у Сомбору састао са градоначелником Антониом Ратковићем и представницима образовних институција тог града.

Током посете Сомбору, министар Ружић обишао је Основну школу „Аврам Мразовић“, као и објекте Предшколске установе „Вера Гуцуња.

Министар је истакао да ће приоритет Министарства просвете бити улагања у школску инфраструктуру и образовне процесе.

Наша намера је да у договору са руководством града видимо који су то приоритети у погледу одређених инфраструктурних радова, на неким од школских објеката, и да пронађемо решење како да листу чекања за предшколце сведемо на минимум. То се већ припрема и ради са Фондацијом „Новак Ђоковић“, која је на том пројекту заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја„, рекао је Ружић.

Он је је похвалио досадашња улагања у школску инфраструктуру и најавио подршку за будуће пројекте овог града.

Министар Ружић боравио је и у Сенти, где је обишао две основне школе „Стеван Сремац“ и „Турзо Лајош“, као и Сенћанску гимназију. Ружић и председник општине Сента Рудолф Чегледи разговарали су о улагању у образовне установе у тој општини.

Драго ми је да сам имао прилику да обиђем две основне школе и Сенћанску гимназију, са чијим радом сам итекако задовољан. Види се да су услови за учење одлични, да се на свим школама континуирано ради да се обезбеде добри услови како за наставнике, тако и за ученике“, рекао је министар.

Он је додао да је Министарство ове године определио средства за радове у школи Темеркењ у Торњошу и истакао да му је драго да се синергијом општине и државе доприноси остварењу заједничког циља.

Сента је позната по дугој традицији образовања, подизању толеранције и разумевања различитости и Министарство ће сигурно у томе бити партнер и на даље“, рекао је он.

Loading